משוקולטה ועד סנגריה: מתכונים למשקאות החורפיים שגם את יכולה להכין בבית

אומנם החורף הישראלי לא ידוע כאחד החורפים הקרים והסוערים, אבל בשבילנו הישראלים הוא מספיק משמעותי. ערב ראשון של גשם גורם לנו להתכרבל מתחת לשמיכה על הספה ולהצטער שבית הקפה הסמוך, לא עושה משלוחים.

כי אין כמו ערב חורפי בשביל להתפנק עם איזשהו משקה חם ומנחם, כזה שיגרום לנו לדמיין כאילו אנחנו מינימום באלפים השווייצריים. אז מעבר לכוס התה הקבועה, או איזשהו שוקו סתמי שהכנו מאבקת השוקו של הילדים. עכשיו גם אתם יכולים להתפנק עם משקאות חורפיים ומפנקים המורכבים ממוצרים שיכולים להישמר זמן רב אצל כל אחד מאיתנו בבית במזווה וגם מאוד זמינים.

 

שוקולטה טבעונית

גם טבעונים, או מי שסתם רוצה להימנע ממוצרי חלב, יכולים עכשיו להתפנק עם שוקולטה טבעונית ומפנקת.

מרכיבים (לשתי מנות):

2 כפיות סילאן (או 2 תמרים מקולפים וטחונים)

1 כוס מים

1 כפית ממרח שקדים

30 גרם שוקולד מריר (60% ומעלה)

קורט מלח

קורט קינמון

הוראות הכנה:

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן או לפינג'אן יוצקים ומבשלים תוך כדי בחישה, עד שהשוקו רותח ומוקצף קלות.

מוזגים לכוסות ומגישים

agdsf.jpg©shutterstock

 

סיידר חם אלכוהולי

אין כמו סיידר תפוחים חם בשילוב עם אלכוהול מחמם, ליצירת אווירה חורפית מושלמת!

מרכיבים (לשתי מנות):

120 מ"ל סיידר תפוחים

3 כפות ברנדי

2 כפיות דבש

מקל קינמון

2-3 מקלות ציפורן

זיסט לימון

רבע תפוח חתוך לשמניות

הוראות הכנה:

שמים בסיר את מיץ התפוחים, הברנדי, הדבש ומקלות הקינמון והציפורן ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.

מוסיפים את התפוחים והלימון מבשלים 10 דקות נוספות מעל להבה בינונית-נמוכה.

מוזגים לכוסות ומגישים.

 

 

צ'אי אמיתי

כל מי שטייל אי פעם בהודו יודע שהצ'אי שכיכב בלא מעט בתי קפה לפני 15 שנה, לא משתווה לדבר האמיתי. אבל באמת בקלות כל אחד יכול לשחזר את הטעמים העזים הללו, בערב גשום וחורפי בביתו.

מרכיבים (לשתי כוסות):

חצי כפית אבקת קינמון/  1מקל קינמון

3 מקלות ציפורן

3 תרמילי הל מעוכים קלות

2 פרוסות קטנות של ג'ינג'ר/ קורט ג'ינג'ר יבש טחון

רבע כפית אגוז מוסקט טחון

3 גרגרי פלפל אנגלי

כפית תה רגיל / תיון אחד

סוכר לפי הטעם (מומלץ – 2 כפיות)

1.5 כוסות חלב רגיל/ סויה

הוראות הכנה:

שמים את כל החומרים מלבד החלב בסיר עם 3/4 כוס מים, מרתיחים ומשאירים לבעבע כדקה.

מוסיפים 1.5 כוסות חלב ומביאים לרתיחה פעם נוספת.

מסננים בעזרת מסננת קטנה את הנוזל ומוזגים לכוסות.

shutterstock_511013530.jpg©shutterstock

 

תה מרגיע

לפעמים כל מה שמתחשק לנו בערב קר וסוער,זה להתחפר במיטה ולישון. אז לפני השינה, פנקו את עצמכם בתה מרגיע וטעים שיגרום לכם לישון כל כך טוב.

מרכיבים (לשתי כוסות):

2 כפיות תרמילי הל מרוסקים

2 כפיות זרעי שומר

3 כוסות מים

1/4 כוס ג'ינג'ר טרי, קלוף ופרוס דק

2 כפיות דבש

מיץ מרבע לימון

1/3 כוס עלי נענע קצוצים (+ עלי נענע לקישוט)

הוראות הכנה:

מבשלים בסיר על אש בינונית במשך דקה הל ושומר.

מוסיפים מים וג'ינג'ר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 עד 15 דקות.

מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים דבש ונענע.

משאירים את המשקה לעמוד כ-5 דקות.

מסננים לתוך הספלים ומקשטים עם עלי נענע.

 

 

סחלב חם

סחלב חם אולי מזכיר לחלק מאיתנו את חופי סיני, אבל לאחרים הוא לגמרי מסמן את בואו של החורף. זהו פינוק טעים ומנחם שיעשה לכם גם ממש נעים בבטן.

מרכיבים (לשתי כוסות):

1/2 ליטר חלב / חלב סויה

2 כפות קורנפלור לא שטוחות

1/4 כוס חלב

2 כפות סוכר

2 טיפות מי ורדים

תוספות:

קינמון - 2 כפיות שטוחות

4-5 אגוזי מלך

4-5 פיסטוקים

כפית שטוחה של קוקוס טחון

הוראות הכנה:

מחממים את החלב עם הסוכר (לא להביא לרתיחה).

מערבבים בנפרד את רבע כוס החלב הנוספת עם הקורנפלור.

מוסיפים את תערובת הקורנפלור והחלב ואת מי הוורדים ומערבבים.

ממשיכים לערבב עד להסמכה ולקראת רתיחה.

מסירים מהאש ומעבירים לכוסות הגשה.

מקשטים בקינמון, אגוזי מלך, פיסטוקים, קוקוס או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

 

 

סנגריה חמה

אומנם הספרדים נוהגים לשתות אותה קרה, אבל כשמחממים אותה היא משתדרגת פלאים וגם גורמת לנו להרגיש ממש נעים.

ממרכיבים (לשתי כוסות):

חצי בקבוק יין אדום יבש

2-3 תפוזים

4-6 כפיות סוכר חום / לבן

1-3 מקלות קינמון

פירות העונה (תפוחים, אגסים, קלמנטינות וכו')

אופן ההכנה:

סוחטים את התפוזים למיץ.

מחממים את היין בסיר קטן, מוסיפים את התבלינים, ומיץ התפוזים ומביאים לסף רתיחה.

חותכים את הפירות לקוביות קטנות של חצי ס"מ.

יוצקים את היין המתובל והחם דרך מסננת לכוסות ומוסיפים פנימה את קוביות הפרי.

shutterstock_520224106.jpg©shutterstock

 

מלבי אלכוהולי

המלבי לרוב נתפס יותר כקינוח מאשר משקה מפנק, אבל עם קצת אלכוהול מעורר הוא הופך למשקה מחמם ונהדר.

חומרים (לשתי כוסות):

חצי כוס קורנפלור

1 כוס חלב/ חלב סויה

0.5 כוס שמנת 38%

כפית סוכר

מי וורדים

80 מ"ל וודקה קוקוס

60 מ"ל וודקה בלאק שרי

* ניתן להשתמש גם בוודקה רגילה ולקשט בשבבי קוקוס וסירופ דובדבנים.

ההכנה:

מחממים את הקורנפלור, החלב והשמנת מעל להבה נמוכה עד שמתקבלת עיסה אחידה.

מסירים מהאש מוסיפים את מי הוורדים והוודקה.

מוזגים לשתי כוסות

* במידה והשתמשתם בוודקה רגילה, מקשטים בסירופ דובדבנים ושבבי קוקוס.

 

לרוויה!