הפינוקים האלו כל כך טעימים, שלא תאמינו שהם גם בריאים (ויש גם מתכונים)

אנחנו תמיד רוצים לפנק את עצמנו ואת המשפחה שלנו ואחת הדרכים הכי נפוצות ונחמדות לעשות את זה, היא להתרפק על פינוק מתוק וטעים. לצערנו רוב הפינוקים המתוקים המוכנים וגם רוב מה שאנחנו רגילים להכין, מלאים בסוכרים וכל מיני מרכיבים אחרים שהופכים אותם ללא כל כך בריאים. כשאנחנו מתפנקים מדי פעם זה יחסית בסדר, אבל שזה הופך לדבר קבע הקיים אצלנו בבית זה כבר יכול לפגוע בנו.

הסוכרים והמלחים שאנחנו צורכים באופן קבוע לא כל כך בריאים, די ממכרים ומטשטשים אצלנו את היכולת ליהנות מדברים מתוקים שאינם מפוצצים בסוכר. מעבר לזה זה גם הרבה יותר מושקע וטעים לפנק את עצמנו ואת המשפחה שלנו בפינוקים טעימים שאנחנו מכינים.

מסתבר שיש לא מעט תחליפים הרבה פחות מעובדים והרבה יותר בריאים, שניתן ליצור איתם קינוחים וממתקים כל כך טעימים שלא תאמינו שאם גם אשכרה די בריאים.

אנחנו משתפים אתכם בכמה מתכונים שבאמת קל להכין אותם, הם באמת טעימים וגם הרבה פחות מזיקים ואפילו די בריאים. אך לפני כן, כמה כללים שיעזרו לכם להפוך את המטבח שלכם (לפחות בהיבט של המתוקים), לקצת יותר בריא.

 

1. ממתיקים טבעיים

לסוכר מעובד הרבה יותר קשה להתפרק בגוף שלנו ולכן הוא הופך לשומן. נסו להחליף את הסוכר שאתם משתמשים בו (כן, גם החום או הדמררה) בממתיקים טבעיים שיעשו את העבודה. ציידו את המזווה שלכם בסילאן טבעי, דבש איכותי, סירופ מייפל טבעי ואיכותי שיהפכו כל פינוק למתוק ובריא יותר. למתקדמים ניתן לרכוש גם סוכר קנים, סוכר קוקוס ועוד.

ממתיק טבעי

 

2. קמחים בריאים

נסו להחליף את הקמח הלבן בקמחים קצת יותר בריאים שיטיבו עם הגוף שלכם ויהיו יותר קלים לעיכול. ניתן להשתמש בקמח מלא או קמח שיפון, אך הקמח שלרוב הכי מתאים לקינוחים וגם קצת יותר בריא מהאחרים, הוא קמח כוסמין ועדיף שיהיה מלא. כמובן למי שרגיש לגלוטן או סתם נמנע ממנו, יש היום מבחר גדול של קמחים ללא גלוטן, החל מקמח תירס וחומוס ועד קמח עדשים וכוסמת כי באמת שהמבחר גדול. כמובן שלא כל אחד מהקמחים הללו מתאים לכל דבר ויש להתאים אותו למה שברצונכם להכין.

 

3. שומנים טובים

בניגוד למה שרבים חושבים, שומנים טובים חיוניים לגוף שלנו, אבל רוב הקינוחים והמתוקים שאנחנו מכינים דורשים שומנים שפחות טובים עבורנו. בהרבה מהמתכונים ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס שהוא הרבה יותר בריא, או את שמן הקנולה או הסויה בשמן זית. השומנים שאתם מכניסים לפינוקים המתוקים שאתם מכינים, גם יקבעו עד כמה הוא יהיה בריא או לא. אפילו החלפה של השמנת המסורתית בקרם קוקוס, יכולה לייצר קינוחים מרשימים, בריאים וכל כך טעימים.

 

4. מסמיכים טבעיים

אם תרצו להתקדם עוד צעד קדימה, תראו שאפילו את הביצה או המסמיכים האחרים בהם אתם משתמשים, אפשר להחליף במוצר הרבה יותר בריא. ציידו את המזווה ברכז תפוחים טבעי שפעמים רבות יעשה את העבודה, או בטחינה איכותית שבקלות יכולה להחליף ביצה. פעמים רבות ניתן גם להשתמש אפילו במוצרים שיכולים להישמע לא קשורים כמו אבוקדו, ממרח שקדים ועוד.

אז אחרי שציידנו אתכם בכמה עצות, נסו את המתכונים הבאים ותיווכחו שבהחלט ניתן להכין פינוקים בריאים וטעימים ואפילו בקלות!

 

shutterstock_731064106.jpg

 

כדורי תמרים

רכיבים:

1 כוס אגוזי מלך

200 גר' (כ-1 כוס) תמרים

1 כף קקאו איכותי ולא ממותק

 

אופן ההכנה:

הכניסו את אגוזי המלך למעבד מזון והפעילו עד לקבלת חתיכות דקות (אם רוצים להכין עבור תינוקות קטנים, טחנו עד שתתקבל אבקה דקה).

הוסיפו את שאר הרכיבים וערבלו עד שתתקבל תערובת אחידה.

לושו בידיכם וצרו כדורים מהתערובת.

ניתן לשדרג את הכדורים על ידי גלגול שלהם באגוזים קצוצים, קוקוס טחון או קקאו איכותי.

ניתן לשמור במקרר או להקפיא.

 

 

טראפלס טחינה ושוקולד

רכיבים:

200 גרם שוקולד מריר (60% ומטה)

1 כוס (240 מ״ל) טחינה גולמית משובחת

⅛ כפית מלח

תוספת אחת לפי בחירתכם אם תרצו: ½ כוס גרעיני חמניות  ½ כוס שומשום / ½ כוס שקדים גרוסים/ ½ כוס פיסטוקים/ או כל תוספת שאתם אוהבים.

 

אופן ההכנה:

רפדו בניילון נצמד תבנית אינגליש קייק חד פעמית באורך 28 ס״מ.

קלו את האגוזים במחבת ללא שמן עד שהם משחימים.

המיסו את השוקולד הקצוץ במיקרוגל בפולסים של 20 שניות וערבבו בן לבין את המסה.

כשהשוקולד נמס לגמרי הוסיפו את הטחינה וערבבו היטב.

הוסיפו את האגוזים, פחות 2 כפות.

העבירו את התערובת לתבנית המרופדת ופזרו את שארית האגוזים.

העבירו את התבנית למקפיא לכ-4 שעות או למקרר ללילה.

ניתן לשמור במקרר או להקפיא.

 

 

ארטיק בננה, קוקוס ושוקולד

רכיבים:

1 כוס חלב קוקוס

2 בננות בשלות

3 כפות דבש

1 כפית תמצית וניל איכותי

לציפוי שוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

3 כפות שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

הכניסו את כל מרכיבי הארטיק לבלנדר וערבבו עד יצירת מחית אחידה.

צקו הכל לתבניות והקפיאו למשך 3-4 שעות.

כשהארטיקים מוכנים צרו את ציפוי השוקולד.

המיסו את השוקולד הקצוץ במיקרוגל בפולסים של 20 שניות וערבבו בן לבין את המסה.

כשהשוקולד נמס לגמרי ערבבו פנימה את שמן הקוקוס.

העבירו את התערובת לכוס גבוהה וטבלו בה את הארטיקים.

הציפוי יתקשה במהירות, אך ניתן גם להכניס חזרה למקרר לקבלת מכת קור.

 

 

איך תדעי שהוא לא דושבג?