קינוחים ב-10 דקות: האורחים בדרך? כל הקינוחים המרהיבים למארחת המושלמת

כולנו מכירות את זה: אורחים מודיעים לנו שהם מגיעים באופן ספונטני ממש בקרוב ואנחנו חייבות להכין איזה קינוח טעים ומרשים, אבל אין זמן להוציא את המיקסר, להתחיל להפריד חלבונים, להקציף במשך שעות ארוכות ואז עוד לחכות שעה שעתיים שיתייצב במקפיא או בתנור. לפעמים גם סתם מתחשק לנו לפנק את בן הזוג או הילדים במשהו מתוק וטעים, מהרגע להירגע ובדיוק בשביל זה קיימים מספר מתכונים, שלא רק יהיו ממש טעימים אלא גם ישאיר לא מעט רושם על כל מי שנפנק אותו.

אז על מנת לתקתק קינוח מרהיב ומרשים מבלי להתאמץ ובלי לבזבז עליו יותר מדי זמן, חשוב לשמור על כמה כללים:

 

1. מינימום מצרכים

על מנת להצליח להרכיב קינוח מפנק ומרשים במינימום זמן ומאמץ, חשוב מראש לפנות למתכונים המכילים מעט מרכיבים. עצם ההתעסקות שלנו עם הוצאה והכנה של יותר מדי מרכיבים כבר תבזבז לנו לא מעט זמן.

 

2. ציידו את המזווה

על מנת שבאמת נוכל לתקתק קינוח מרשים וטעים במהירות, חשוב שנצייד את המזווה שלנו בחומרי גלם מתאימים. דאגו שתמיד יהיה אצלכן בנמצא שוקולד מריר איכותי, שמנת מתוקה להקצפה, קקאו איכותי, תמצית וניל איכותית, ביסקוויטים, קמחים למיניהם, פירות יער קפואים, בצק עלים מוכן וכל מרכיב שבעזרתו תוכלו לאלתר קינוח זריז ואיכותי.

 

3. נסו לא לחשוב בגדול

כשאנחנו חושבות על קינוח מרשים ומרהיב, מיד עולות לנו תמונות של עוגות מתוחכמות ומורכבות. זכרו שעל מנת ליצור קינוח מרשים ומרהיב בזריזות, חשוב לשמור על פשטות. זכרו שהרבה מהרושם טמון בהגשה, כי הרי גם קצפת עם תותים זה קינוח מפנק לגמרי, אבל אם נגיש אותו בכוסות אישיות יפות ונזלף מעל קצת רוטב שוקולד סמיך נהפוך קינוח פשוט לגמרי לקינוח מרשים וטעים.

אז אחרי שעברנו על כמה כללים בסיסיים, כל מה שנשאר הוא לנסות. אז בפעם הבאה שמתחשק לכן או שאתן מגלות על אורחים לא צפויים נסו את אחד מהמתכונים הבאים ולא תתאכזבו!

 

מוס נוגט עם פירורים

מצרכים:

כ-150 גרם עוגיות חמאה

1 מכל (350 גרם) ממרח נוטלה (או כל ממרח אגוזים וקקאו)

1/2 2 מכלים שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

פוררו את העוגיות לפירורים גסים.

שימו במעבד מזון עם להב פלדה את ממרח האגוזים ומיכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה, ועבדו לקרם חלק.

הקציפו את יתרת השמנת המתוקה לקצפת יציבה.

העבירו את קרם האגוזים אל הקצפת וערבבו בתנועות קיפול עדינות, עד שמתקבל קרם אוורירי ואחיד.

מיזגו מהקרם אל הגביעים, עד מחצית גובהם. כסו את הקרם בכף גדושה של פירורים, ומיזגו מעליהם שכבה נוספת של קרם. סיימו בשכבה נוספת של הפירורים.

אפשר להגיש מיד, אבל מומלץ לאחסן במקרר כרבע שעה (ואפשר גם יותר).

 

קראמבל תפוחים

מצרכים:

לתערובת התפוחים-

6 תפוחים קלופים מכל סוג

50 גרם חמאה

כף סוכר חום

כף קינמון טחון

לשכבת הקראמבל

1 כוס קמח

50 גרם חמאה רכה

1 כף סוכר חום

אופן הכנה:

חתכו את התפוחים לריבועים, ערבבו עם החמאה מומסת, הסוכר והקינמון והניחו בצד.

להכנת הקראמבל ערבבו את החמאה הרכה עם הקמח. בעזרת חום הידיים פוררו את התערובת עד שתקבלו פירורים קטנים והוסיפו כף סוכר חום.

מיזגו את תערובת התפוחים המקורמלים לתבניות חסינות חום ופזרו מעל את תערובת הקראמבל.

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30-40 דקות, תלוי בתנור.

 

טירמיסו בכוסות

מצרכים ל 8 מנות:

3 מכלים (750 גרם) גבינת מסקרפונה או גבינת שמנת אחרת בעלת 30% שומן או יותר..

1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר.

1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה.

1/3 כוס (80 מ"ל) קפה אספרסו חזק מצונן או קפה נמס מ-2 כפות קפה ו־80 מ"ל מים מצונן.

200 גרם בישקוטים.

אופן ההכנה:

שימו בקערת המיקסר את הגבינה ואבקת הסוכר והקציפו לקרם אחיד. הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה, תוך כדי הקצפה, והקציפו עד שהקרם אחיד וקליל.

הנמיכו את מהירות המיקסר והוסיפו במזיגה אטית מחצית מכמות הקפה וערבלו קצת עד שהקרם יהיה אחיד.

הניחו את הבישקוטים בצלחת וטפטפו עליהם את יתרת הקפה.

שיברו את הבישקוטים לשניים או לשלושה חלקים, כך שאפשר יהיה להניח אותם בתחתית הכוסות. הניחו 3-2 חתיכות בתחתית כל כוס, וצקו מעל מקרם הגבינה עד לגובה מחצית הכוסות.

הניחו שכבת בישקוטים נוספת ומעליה חלקו את יתרת הקרם. אפשר להגיש מיד.

g1.jpg©purewow

 

מוס תותים

חומרים לכ- 5 מנות::

מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (250 מ"ל)

2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל

2-4 כפות אבקת סוכר לפי הטעם (תלוי במתיקות התותים)

200 גרם תותים חתוכים גס (בסביבות כוס ורבע של 240 מ"ל)

אופן הכנה:

טחנו את התותים בבלנדר עד לקבלת מחית אחידה (ניתן להשתמש בבלנדר מוט ידני).

הקציפו את השמנת במשך כ-20 שניות, הוסיפו פודינג וניל, מחית תותים ואבקת סוכר והמשיכו להקציף עד לקבלת קרם ורוד יציב.

העבירו לכוסות אישיות (מומלץ להשתמש בשקית זילוף) ושמרו במקרר.

g2.jpg©purewow

 

מאפינס בראוניז במילוי שוקולד עם קרם ואגוזי לוז

מצרכים לכ-10 מאפינס:

1 ביצה

3 כפות גדושות סוכר

50 גרם שוקולד מריר

שליש כוס שמן

כפית תמצית וניל

2 כפות אבקת שוקולית

חצי כוס קמח רגיל

10 קוביות שוקולד חלב/לבן/מריר רצוי במילוי קרם

אופן הכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות ושימו תבנית שקעים/מאפינס (אם משתמשים במנג'טים אין צורך לשמן).

הניחו את קוביות השוקולד עם השמן בקערה והמיסו במיקרוגל מספר שניות. הוציאו וערבבו עד שתתקבל תערובת חלקה.

ערבבו היטב את הביצה עם הסוכר, הוסיפו תמצית וניל ואת תערובת השוקולד וערבבו. המשיכו לערבב והוסיפו את אבקת השוקולית והקמח וערבבו רק עד לאיחוד החומרים.

צקו כף מהבלילה לכל שקע בתבנית, הניחו בכל שקע קוביית שוקולד ובעזרת האצבע הטביעו לתוך השוקולד. כסו בכחצי כף נוספת של הבלילה ויישרו.

הכניסו לתנור (שחומם מראש על 180 מעלות) ואפו במשך כ-15 דקות.

בתאבון!

 

 

איך תדעי שהוא לא דושבג?