מתכונים לשייקים טעימים : כך תוכלי גם את לאמץ הרגל בריא ולנקות את הגוף

כולנו יודעות שארוחת בוקר היא אחת הארוחות הכי חשובות וחיוניות לגופנו, אך איכשהו רבות מאיתנו מוצאות את עצמן מדלגות עליה או אוכלות איזה סנדוויץ' במקרה הטוב או מאפה לא בריא במקרה הפחות טוב. רבות מאיתנו מפנטזות על היכולת לאמץ לעצמנו הרגלים בריאים לאורך כל היום ומתקשות בעיקר ליישם את זה בארוחת הבוקר.

שייקים ירוקים (וגם אחרים) מהווים אופציה בריאה, מזינה ואשר ממלאת את הגוף שלנו באנרגיה שתישאר לאורך שעות אחדות. היתרון הנוסף של השייקים כארוחת בוקר היא היכולת שלנו לנייד אותם לכל מקום וכך לא לוותר על ארוחת הבוקר גם אם אנחנו נורא עסוקות או ממהרות. אז בעזרת כמה טיפים ומתכונים שנוסיף בהמשך, תוכלי גם את לפתוח כל בוקר (או לפחות את חלקם) עם שייק בריא וממריץ.

 

כמה דברים שחשוב לזכור:

1. חשוב להצטייד בבלנדר טוב, כזה שמסוגל לטחון גם דברים קשים יותר כמו קרח ואגוזים. אם אין בלנדר, ניתן לטחון עם בלנדר מוט או אפילו מעבד מזון אך המרקם יהיה קצת שונה.

2. חשוב להוסיף לשייק עלים ירוקים הם מאוד בריאים עבורנו ועל ידי הוספה שלהם לשייק נצרוך כמות הרבה יותר גדולה ממה שהיינו צורכות באופן יום יומי. ניתן להוסיף כל אחד מהירוקים שקיימים: חסה, תרד, מנגולד, פטרוזיליה, עלי בייבי, שמיר, נענע, כוסברה (למי שאוהבת), סלרי, קייל, רוקט,נבטים וכו'. זכרו שהטעם של חלק מהירוקים כמו הרוקט, הסלרי או הכוסברה מאוד דומיננטי ולכן הוסיפו במידה. בנוסף לפעמים קשה להתרגל לטעם של העלים הירוקים ולכן מומלץ לעלות את הכמות שלהם בהדרגה. בפעמים הראשונות נוסיף מעט עלים ביחס לפירות והירקות האחרים וכל פעם נגדיל את הכמות עד שנרכוש את הטעם ונתמכר.

3. ניתן לשדרג את השייקים באמצעות מזונות על כמו אגוזים, גוג'י ברי, צ'יה, ספירולינה ועוד, או להוסיף להם מסמיכים כמו טחינה או ממרח שקדים או תמרים שגם יעזרו לתחושת השובע וגם יוסיפו שומנים חיוניים ובריאים. אפשרות נוספת היא להוסיף כשתי כפות של שיבולת שועל וכך להפוך את המשקה לסמיך יותר, להעלות את כמות הסיבים התזונתיים במשקה וזאת כבר תהיה לגמרי ארוחה.

4. בגדול ניתן להתפרע ולהוסיף לשייקים הירוקים כל ירק או פרי שאתן אוהבות, אבל חשוב לא להשתגע יותר מדי ולהתמקד בגג 2-3 פירות כל פעם. בגדול כמות של מנה יומית מומלצת תהיה כגודל האגרוף שלכן פחות או יותר.

5. על מנת להקל על עצמכן להתמיד עם הכנת השייקים כל בוקר, מומלץ להכין מראש שקיות מוכנות עם פירות, ירקות ועלים בכמות המתאימה למנה אחת ולאפסן אותה במקרר, כך שבבוקר כל מה שיישאר לכן לעשות הוא לדחוף את הכל לבלנדר ולשתות.

6. לכל הפירות, הירקות והעלים שהכנסתן לבלנדר יש להוסיף כחצי כוס מים או לגוון עם משקאות שונים כמו מיץ תפוזים סחוט, משקה שקדים, סויה, חלב קוקוס או כל סוג של משקה אגוז אחר.

אז בשביל שלא נשאיר אתכן מבולבלות מדי, הוספנו לכן כמה מתכונים לדוגמה, מוזמנות לנסות ולעדכן אותנו איך יצא.. לרוויה!

 

שייק ירוק למתחילות

1/2 תפוח גרנד סמית ירוק

כ 1/4 בננה גדולה

כמה עלי תרד (ללא הגבעול)

2 גבעולי פטרוזיליה/ כוסברה או כרבע גבעול סלרי

אגוז ברזיל או שני אגוזי מלך

תמר אחד

כחצי כוס מים או קרח באותה המידה

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

shutterstock_559209583.jpg©shutterstock

 

שייק פירות יער

1 כוס פירות יער

1/2 כוס גרגירי רימון (או לחלופין מיץ רימון לא ממותק)

חצי בננה או פרוסת מנגו באותו הגודל

1/2 כוס תערובת עלי ירוקים לבחירתכם

כף זרעי צ'יה

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

shutterstock_462301633.jpg©shutterstock

 

שייק תאנים ותפוחים

2-3 תאנים בשלות

כחצי תפוח חרמון או פינק ליידי

2 עלי קייל או חופן עלי רוקט (או שילוב של השניים)

כחצי כוס מים

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

 

שייק בננה גויאבה

חצי בננה גדולה

חצי גויאבה

כרבע תפוח אדום או ירוק

תמר אחד

כפית טחינה או ממרח שקדים

חופן עלי תרד, מנגולד או קייל

כחצי כוס מים

מכניסים את כל המצרכים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

 

 

איך תדעי שהוא לא דושבג?