מתכונים לחנוכה: 3 תחליפים מתוקים והרבה פחות משמינים לסופגניה

כולנו מכירים את החשש הראשוני שיש לנו שניה לפני שהשיניים שלנו פוגשות את הסופגניה. ברגעים כאלה אנו מבינים שמכאן אין דרך חזרה, וכל ביס בסופגניה ספוגת השמן מקרב אותנו יותר ויותר ל- 1,000 הקלוריות המושחתות אשר ישנן בעיגול הבצק המטוגן הזה.

כדי להימנע מצריכת 1,000 קלוריות ביום (וזאת עוד לפני שאכלנו שלוש ארוחות מסודרות!), חשוב לדעת כי אפשר גם אחרת וזאת על ידי תחליפים כיפיים לסופגניות המטוגנות והכנת כיבוד לחנוכה שאינו משמין באותה מידה.

אז אילו תחליפים מעולים ומתוקים יש לסופגניה? כמה מתכונים בהמשך:

 

מאפינס חגיגי במילוי ריבה ( 240 קלוריות ליחידה)

מאפינס עסיסי וטעים הוא קינוח שכל אחד אוהב. אז למה לא להכין אותו בחנוכה? המאפינס שנחשב פחות משמין מסופגניה, עשיר בריבה ומהווה גם קישוט חגיגי ומקורי בזמן הדלקת הנרות.  

כדי להכין מאפינס חגיגי במילוי שוקולד כל מה שצריך זה:

-שלוש כוסות קמח

-שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה

-כפית ורבע סודה לשתייה

-כפית מלח שטוחה

-חצי כפית אגוז מוסקט מגורר

-שלושת רבעי כוס חלב

-שתי כפיות יוגורט

-150 גרם חמאה רכה

 -שתי ביצים

-ריבה איכותית שאתם אוהבים.

את החומרים מניחים בקערה גדולה בסדר של: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה מלח ואגוז מוסקט ומערבבים באמצעות מטרפה או כף.

בינתיים יש לערבב את החלב והיוגורט בקערה נפרדת, ולהקציף במיקסר את החמאה עד לקבלת מרקם קרם. לאחר מכן מוסיפים לתערובת את הסוכר וממשיכים לערבל לקבלת תערובת קלילה וסמיכה.

כעת יש להוסיף לתערובת את הביצים תוך המשך ערבוב, והוספת תערובת הקמח למיקסר. לאחר שתי דקות עוברים לערבב את התערובת באמצעות כף, ומוסיפים גם את תערובת החלב והיוגורט. חשוב לא לערבל יותר מידי וזאת כדי שהתערובת תישאר בטקסטורה הנכונה.

כעת באמצעות כף יוצקים את התערובות לתבנית מאפינס, יוצרים במרכז גומה ומכניסים לתוך התערובות הנמצאת בתבנית את הריבה שבחרתם. אופים את המאפינס בחום של 180 מעלות ל-25 דקות, מצננים ומפזרים לאחר כמה דקות את אבקת הסוכר מעל כל אחד.

shutterstock_33170800.jpg©shutterstock

 

סופגניה אפויה ( 150 קלוריות ליחידה)

אחד התהליכים שהופכים סופגניה למשמינה יותר הוא הטיגון שלה בשמן עמוק. בשל כך, ניתן ליהנות מהכנה של סופגניות אפויות בתנור שנחשבות פחות משמינות. על מנת להכין את הסופגניה, יש לשים בקערה:

-שתיים וחצי כוסות קמח לבן

-חצי כף שמרים

-חצי כפית חלב

-50 גרם חמאה רכה

-ביצה אחת ומעט אגוז מוסקט.

כעת, יש לערבב את כל החומרים בקערה במשך עשר דקות עד לקבלת בצק אחיד, ולאחר מכן יש להתפיח את הבצק למשך שעה.

כעת, כשהבצק תפח, יש לרדד אותו ולקרוץ ממנו עיגולים באמצעות כוס בינונית. את העיגולים השטוחים יש לאפות בתנור שחומם ל 180 מעלות למשך 10 דקות. לאחר שהסופגניות מוכנות, יש לבזוק עליהן מעט אבקת סוכר.

 

ממתקי שוקולד עם שקדים בצורת סביבון ( 100 קלוריות ליחידה)

אם אתם רוצים להפתיע את עצמכם וגם את האנשים שחוגגים עמכם את החג בכיבוד מקורי שבזכותו לאף אחת לא תחסר הסופגניה, תוכלו להכין ממתקי שוקולד בצורת סביבונים ושלל מוטיבים של חג החנוכה.

על מנת להכין את הממתקים יש להצטייד ב:

-350 גרם שוקולד מריר

-350 גרם שוקולד נוטלה

-100 גרם שקדים גרוסים

 ותבנית אפייה בצורות שונות אותן ניתן להשיג בחנויות אפיה.

כעת, יש להמיס שוקולד מריר על בן מארי ולאחר שהוא נמס יש להוסיף כף שוקולד נוטלה לקערה. לאחר המסת כלל השוקולד יש להוסיף שקדים קלויים, וליצוק את התערובת האחידה אל תבניות בצורת סביבונים, חנוכיות וכל מוטיב שתבחרו. שטחו את עיסת השוקולד בתבנית, וקררו במקרר עד להגעת האורחים שלכם.

שיהיה לכם חג שמח,בריא, טעים ולא משמין!

 

 

איך תדעי שהוא לא דושבג?