כל המתכונים שאת צריכה לחנוכה נמצאים כאן

חג החנוכה הוא חג מהנה במיוחד שבו אנו שרים שירי חנוכה, מדליקים נרות, נהנים ממפגשים עם חברים ומשפחה, וחשוב מכל – אוכלים לביבות וסופגניות.

בכל הנוגע לחלק הקולינארי של החג, רבים כבר יודעים כי כיום ניתן לרכוש סופגניות בשלל טעמים וטקסטורות מקונדיטוריות שונות, כאשר הסופגנייה הישנה מקבלת שדרוג רציני בעיקר מכיוון שהיא מעוטרת בצבעוניות, ממולאת במגוון מילויים ומיוצרת בשלל טעמים.

עם זאת ולמרות הפיתויים, כיף שאווירת חג החנוכה היא אווירה משפחתית וחגיגית, ולכן אם תכינו לבד את הלביבות והסופגניות - כולם יעופו עליכם...

אז מה אפשר להגיש ולהכין במסיבת החנוכה שלכם? כמה הצעות בהמשך!

 

סופגניות ביתיות

הסופגניות הביתיות שיוצאות חמות מהתנור, אמורות להיות איכותיות במיוחד, כאשר הסופגנייה הביתית נחשבת לקומפקטית יותר ובעלת מילוי ריבה איכותי.

על מנת להכין 20 סופגניות כל מה שאתם צריכים זה:

700 גרם קמח

 חצי שקית של משפר אפייה

150 גרם סוכר

חצי כפית מלח

80 גרם של חמאה

וכוס וחצי חלב בטמפרטורה פושרת.

את הקמח והסוכר מערבבים יחדיו, ולאחר שהם אחידים יש להוסיף את שאר המרכיבים עד שהתערובת הופכת לבצק חלק. כעת מתפיחים במשך שעה את הבצק, ולאחר מכן חותכים על משטח עבודה מקומח את הבצק ל 20 חתיכות ומכדררים.

לאחר שכדורי הבצק מתנפחים בשנית, יש לחמם סיר שמן עד לשליש מגובהו, ולהמתין לטמפרטורת שמן גבוהה אך לא גבוהה מידי. יש להכניס את הסופגניות ולטגן, ולאחר הוצאתן מהסיר יש להניחן על גבי נייר סופג. כעת ניתן להזריק באמצעות מזרק פלסטיק לכל סופגנייה ריבה ביתית בטעמים מועדפים!

shutterstock_364715537.jpg©shutterstock

 

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה הן מאכל מלוח שממלא את בטנם של החוגגים ואף יכול להשביע אותה. הלביבות משמשות רבים מאתנו גם בחיי היום יום, אבל כאשר הן מוגשות בחג החנוכה: יש להן טעם מיוחד!

על מנת  להכין לביבות כל מה שאתם זקוקים לו הוא:

3 תפוחי אדמה מגורדים

בצל אחד קצוץ דק

 3 כפות קמח

 ביצה אחת גדולה

קורט מלח

את כל המרכיבים מערבבים בקערה גדולה, לאחר מכן סוחטים מהם מיצים. מחממים מחבת עם כף שמן, ומניחים באמצעות כף מהתערובת על המחבת תוך טיגון משני הצדדים. לקבלת קציצות ללא תוספת שמן, יש להניח את הלביבות על גבי נייר סופג.

shutterstock_339872300.jpg©shutterstock

 

לביבות גבינות ללא גולטן

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים מגלים שיש להם רגישות לגלוטן. לכן הכנו עבוכם את המתכון הפשוט של לביבות גבינה ללא גלוטן.

כל מה שיש לעשות הוא :

לערבב בקערה 3 כפות גבינה לבנה, להוסיף 3 ביצים שהחלבונים והחלמונים שלהן הוקצפו כל אחד בנפרד, תוך תוספת של חצי כפית אבקת אפייה. לאחר ערבוב החומרים יש לחמם תנור ל 180 מעלות, ולהכניס את התערובת מחולקת ליחידות נפרדות על תבנית משומנת עד לאפייה מלאה ושחומה של הלביבות העסיסיות.

 

ספינג'

סופגניות ספינג' הן סופגניות לא פראייריות בכלל שמשמשות כיבוד ראוי לכל מסיבת חנוכה. על מנת להכין את הספינג', לא צריך לעלות ממרוקו לארץ.  כל מה שצריך הוא טיפת תושייה והרבה מצב רוח טוב.

כדי להתחיל יש לערבב במערבל בצק :

קילו קמח-שקית אחת של 'שמרית'.

חצי כוס מים פושרים

 חצי כפית סוכר

 800 מ"ל מים פושרים.

את התערובת מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, כאשר מתחילים בערבול של הקמח והשמרים, ולאחר מכן מוסיפים את הסוכר, המלח והמים בהדרגה.

את הבצק מערבלים (לא לשים יותר מידי). לאחר מכן, ממתינים שעה להתפחת הבצק, מערבבים מעט ומתפיחים שוב.

לאחר מכן, מחממים סיר שמן גדול בכמות של שני שליש שמן, ומטגנים את הסופגניות (עם טבילת הידיים במעט לפני עיצוב הספינג') תוך יצירת חור בכל כדור שאתם בוזקים מקערת הבצק עד להשחמה. מניחים את הסופגניות על נייר סופג, מפזרים עליהן אבקת סוכר ומגישים.

כעת אתם יכולים להגיש בגאווה מגוון מיני תופינים, בתוספת של מבט שמשדר "עבדתי כמו עבד במטבח ועכשיו תשבחו אותי!" שיופנה אל האורחים המרוצים.