מתכון סופגניות לעצלנים: פשוט,טעים וביתי!

בר כוכבא הגיבור, כד קטן שהשמן בו מספיק ל-8 ימים?! מרד המכבים, הושעת עם ישראל מהאויבים? - למי אכפת!  בחג החנוכה אנו מתרכזים בעיקר בדבר אחד והוא - סופגניות.

סופגניות ישנן רבות וטובות כאשר המוצלחות באמת הן כאלה שאנו מכינים בבית. עם זאת לא לכולם יש את היכולת או הסבלנות להכין סופגניות בתהליך ארוך שכולל: ערבוב, ערבול, הפתחה, חלוקה, התפחה בשנית, מילוי בריבות , אפייה וטיגון.

אז אם אתם עצלנים ובכל זאת רוצים ליהנות מסופגניות טעימות ומפנקות - חשוב שתכירו את הדרך להכין סופגניות מהירות, הידועות גם בשמן השני "סופגניות אשל" אותן מכינים ממצרכים שאנו בטוחים שיש לכם בבית.

אז כיצד מכינים?

 

על מנת להכין כמות טובה ומשמינה של סופגניות מהירות כל מה שצריך הוא:

קילו קמח.

2 כפות סוכר מלאות.

גביע אשל אחד (אפשר גם גביע יוגורט למי שבוחר להתנשא מעל האשל).

ביצה.

כפית תמצית וניל.

אבקת סוכר.

 

shutterstock_535276108.jpg©shutterstock

 

אופן ההכנה

את החומרים מערבבים בקערה גדולה עד לקבלת בלילה חלקה. (מי שאינו מאובזר במיקסר יכול בקלות לערבב את כלל החומרים עם כף או עם מטרפה ידנית).

לאחר מכן מחממים שמן בסיר עמוק וכאשר השמן חם מספיק - (אפשר לבדוק את החום עם חתיכת גזר). כעת מתחילים באמצעות כף לזלף את הסופגניות לתוך השמן תוך ניסיון לשמור על צורה עגולה.

מטגנים עד השחמת הסופגניות (שימו לב כי שהן לא משחימות מידי!) ולאחר מכן מוציאים עם 'כף מסננת' את הסופגניות מהשמן ומניחים על נייר סופג.

מפזרים מעט אבקת סוכר, והרי לכם סופגניות מהירות, לא כל כך עגולות - אבל טעימות וכיפיות!

טיפ: אם אתם מחממים כמות גדולה של ספוגניות, מומלץ להוריד מעט את חום השמן על מנת שהסופגניות לא ישרפו.

פשוט לא?

חג שמח ובתיאבון!

 

 

איך תדעי שהוא לא דושבג?