מה תאכלו במקרה של כאבי בטן וממה כדאי לכם להיזהר?

כאבי בטן דורשים ייעוץ רפואי וטיפול מקצועי. אך הטיפול יכול לקחת זמן רב, ובתקופה הזאת אתם צריכים לאכול משהו. ישנם מספר כללים לתזונה בתקופה הזאת.

 

מנות קטנות

מערכת העיכול שלכם כבר סובלת, אל תעמיסו עליה עוד יותר. עדיף לאכול מנות קטנות מספר כמה פעמים ביום.

 

מרקם רך

האוכל צריך להיות רך ואולי אפילו נוזלי. אם אין לכם אוכל כזה, לפחות תלעסו היטב את המזון.

 

מזון פושר

כדי להקל על מערכת העיכול החולה תחממו את האוכל לטמפרטורת הגוף, כלומר 36-38 מעלות.

 

vs

 

מחלות שונות דורשות דיאטות מיוחדות

אם לא נדרשת תזונה מיוחדת אתם יכולים לאכול את המאכלים הבאים:

מרק צח מעוף או מירקות. אל תוסיפו תבלינים למרק מלבד מעט מלח.

אורז. דווקא האורז הלבן הפשוט מומלץ יותר מאשר האורז המלא והבריא. אורז לבן עוזר במקרה של שלשולים ומספק לגוף את האנרגיה הדרושה לו.

בננות. בשונה מפירות רבים בננות עדינות מאוד כלפי מערכת העיכול שלנו. כמו כן, הן מכילות הרבה אשלגן, אותו אנחנו מאבדים במקרה של שלשולים והקאות.

צנימים. גם כאן, כמו במקרה של אורז, תכינו צנימים מלחם לבן פשוט. לחם מקמח מלא עתיר בסיבים תזונתיים יעמיס על מערכת העיכול החולה.

תפוחי עץ אפויים, עדיף בצורת מחית. מחית כזאת עשירה בערכים תזונתיים ונספגת בקלות.

 

כשכואבת לנו הבטן, לא ממש מתחשק לנו לאכול מאכלים כבדים ולא בריאים. אך אם הגוף לא מאותת בעצמו ממה כדאי להימנע, תזכרו שאת המאכלים הבאים לא כדאי לכם לאכול:

אוכל חריף, תבלינים, חמוצים ושימורים – כל אלה יחכו לכם עד שתחלימו.

פירות וירקות טריים. הם בריאים מאוד, אבל לא בתקופה של בעיות במערכת העיכול.

מוצרי חלב. לעיתים הרופא מרשה לאכול מוצרי חלב מסוימים, אך בכל מקרה של מחלת מערכת העיכול חשוב להתייעץ עם הרופא אילו מוצרי חלב מותר לאכול אם בכלל.

אוכל שומני. אוכל שומני הוא אוכל כבד ולכן לא מומלץ בתקופה הזאת.

ביצים, במיוחד החלמונים, וזאת בגלל השפעתם על ייצור המרה בגוף.