המתכון לפאי לימון מושלם!

המתכון הזה לפאי לימון הוא קל וכולל עוגת טורט רכה, מילוי לימון שמנת וקצפת ביתית מלמעלה. הקינוח המושלם לאוהבי הלימון!

מצרכים:

לעוגה - 

  • 200 גרם פתיבר
  • 100 גרם חמאה

לקרם לימון - 

  • 75 גרם קורנפלור
  • 100 גרם אבקת סוכר 
  • 60 מ"ל מיץ לימון 
  • 250 מ"ל מים 
  • 3 חלמוני ביצה 
  • 80 גרם חמאה
  • כף גרידת לימון
  • 3 חלבוני ביצה 
  • 50 גרם אבקת סוכר

shutterstock_671588548_0.jpg©shutterstock

הוראות הכנה:

  • להמיס את החמאה.
  • לערבב במעבד מזון את הפתיבר עם החמאה המומסת עד ליצירת תערובת מוצקה.
  • לשטח את התערובת על תבנית הפאי בתחתית ובדפנות, ולהכניס למקרר למשך שעה.
  • לערבב את הקורנפלור עם 100 גרם אבקת סוכר בסיר קטן, להוסיף את מיץ הלימון והמים, ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • להמשיך לערבב ולחמם על אש קטנה עד לקבלת תערובת סמיכה, להוריד מהאש ולהוסיף את החלמונים, החמאה וגרד הלימון.
  • לקרר 10 דקות, למרוח את התערובת על הקלתית ולהכניס למקרר כשעתיים (אפשר לילה שלם).
  • לחמם תנור לחום של 235 מעלות.
  • להקציף את החלבונים עם 50 גרם אבקת סוכר לקצף יציב. ליצור עם מזלף עיגולים מעל הפאי עד לכיסוי.
  • להכניס את פאי הלימון לתנור ל- 5 דקות והפאי מוכן!

shutterstock_271738232_0.jpg©shutterstock