
המתכון היחיד לעוגת תותים שאיי פעם תזדקקו לו! עוגת וניל רכה, עמוסה בתותים מתוקים וטריים, וקצפת גבינת שמנת עשירה.
המתכון הקיצי המושלם לכל חגיגה!
מצרכים לעוגה:
- 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
- קורט מלח
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 220 גרם (כוס וחצי + כף) קמח
- 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
מצרכים לסירופ סוכר:
- 240 מ"ל (1 כוס) מים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
מצרכים לקצפת וניל:
- 375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
- 2 כפיות אבקת סוכר
- 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
- 1 כפית תמצית וניל
- 500 גרם תותים
הוראות הכנה:
- עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל לתערובת אחידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
- מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
- פורסים את העוגה ל-2 חלקים באמצעות סכין משוננת ארוכה.
- סירופ סוכר: בסיר קטן שמים מים, סוכר וקליפת תפוזים ומחממים עד שרותח. מבשלים את הסירופ ברתיחה עוד 2-3 דקות, עד שכל הסוכר נמס.
- מצננים את הסירופ לחלוטין לפני הרכבת העוגה.
- קצפת וניל: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
- הרכבת העוגה: מברישים את החלק התחתון של העוגה בסירופ בנדיבות. חשוב מאוד להרטיב את חלקי העוגה היטב כדי שהיא תהיה עסיסית ולא יבשה.
- שמים כ-1/3 מכמות הקצפת על גבי שכבת העוגה ומיישרים באמצעות פלטה.
- חותכים 5-6 תותים לקוביות בינוניות ומפזרים על גבי הקצפת.
- סוגרים עם השכבה השנייה של העוגה. מברישים בנדיבות בסירופ ומצפים את העוגה בקצפת מכל הכיוונים.
- חותכים את התותים שנשארו לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורת מניפה.
- שומרים את העוגה לפחות 12 שעות לפני ההגשה במקרר.