מתכון לעוגת וניל ותותים נדירה!

המתכון היחיד לעוגת תותים שאיי פעם תזדקקו לו! עוגת וניל רכה, עמוסה בתותים מתוקים וטריים, וקצפת גבינת שמנת עשירה.

shutterstock_408781099_0.jpg©shutterstock

המתכון הקיצי המושלם לכל חגיגה!

מצרכים לעוגה:

  • 6 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 220 גרם (כוס וחצי + כף) קמח
  • 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

מצרכים לסירופ סוכר:

 

  • 240 מ"ל (1 כוס) מים
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז

מצרכים לקצפת וניל:

 

  • 375 מ"ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה
  • 2 כפיות אבקת סוכר
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 500 גרם תותים 

shutterstock_400326889_1.jpg©shutterstock

הוראות הכנה:

  • עוגה: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • מקציפים חלבונים ומלח במיקסר במהירות גבוהה. כשמתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • בקערית קטנה טורפים יחד חלמונים, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל לתערובת אחידה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את תערובת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבול אטי. ממשיכים עד שאחיד.
  • מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית, מיישרים את החלק העליון ואופים במשך 25-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
  • פורסים את העוגה ל-2 חלקים באמצעות סכין משוננת ארוכה.
  • סירופ סוכר: בסיר קטן שמים מים, סוכר וקליפת תפוזים ומחממים עד שרותח. מבשלים את הסירופ ברתיחה עוד 2-3 דקות, עד שכל הסוכר נמס.
  • מצננים את הסירופ לחלוטין לפני הרכבת העוגה.
  • קצפת וניל: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • הרכבת העוגה: מברישים את החלק התחתון של העוגה בסירופ בנדיבות. חשוב מאוד להרטיב את חלקי העוגה היטב כדי שהיא תהיה עסיסית ולא יבשה.
  • שמים כ-1/3 מכמות הקצפת על גבי שכבת העוגה ומיישרים באמצעות פלטה.
  • חותכים 5-6 תותים לקוביות בינוניות ומפזרים על גבי הקצפת.
  • סוגרים עם השכבה השנייה של העוגה. מברישים בנדיבות בסירופ ומצפים את העוגה בקצפת מכל הכיוונים.
  • חותכים את התותים שנשארו לפרוסות דקיקות ומסדרים בצורת מניפה.
  • שומרים את העוגה לפחות 12 שעות לפני ההגשה במקרר.

shutterstock_258588800_0.jpg©shutterstock