15 סודות בישול של השפים הכי מפורסמים בעולם

אף אחד לא יתווכח עם העובדה שבישול זו אומנות. לכן, כדי לבשל טוב באמת, חשוב לא רק לדעת לעשות זאת, אלא גם ללמוד. חוץ מזה, כמו בכל אומנות לקולינריה יש סודות משלה שעוברים מדור לדור.

הנה מספר סודות שיהפכו את הבישול שלכם לא רק לטעים, אלא לטעים מאד.

 

אוהבים פלפל צ'ילי, אבל חוששים מהחריפות שלו? פשוט הסירו את הזרעים ואת המחיצות הפנימיות ולאחר מכן שטפו את הפלפל במים קרים – הריח יישאר, החריפות תיעלם.

q1.jpg©adme

 

כדי להכין צ'יפס פריך בלי לטגן אותו בשמן עמוק

אפשר לקמח אותו מעט, לערבב ולאפות בתנור.

 

כדי להפוך את הקינוח שמכיל שמנת מתוקה לפחות קלורי

החליפו ¾ ממנו בחלבונים מוקצפים.

 

לא בטוחים אם להכניס ירקות לבישול למים קרים או חמים? הכל מאד פשוט – כל מה שצומח מתחת לאדמה – במים קרים, כל מה שמעל האדמה – בחמים.

q2.jpg©adme

 

כדי לוודא שהחלבונים הוקצפו מספיק טוב, פשוט הפכו את הקערה

אם הם מוקצפים טוב, כל התכולה תישאר במקום

 

נסו להשתמש בשביל הסלטים בסלק אפוי בנייר כסף

להבדיל מסלק מבושל הוא שומר טוב יותר על הטעם, הצבע וכמובן על הויטמינים.

 

פשוט מאד לקצוץ בצל לקוביות. חתכו את הבצל לשני חצאים ואז הורידו את החלק העליון. עשו מספר חתכים אנכיים, לאחר מכן מספר חתכים אופקיים – מספרם תלוי בכמה גדולות הקוביות שאתם רוצים לקבל ובסופו של דבר פרסו לרוחב.

q3.jpg©adme

 

תמיד הוסיפו שמן לסלט רק אחרי שהמלחתם אותו

שמן לא יאפשר להמיס את כל המלח ויש סיכוי שהמנה שלכם תצא מלוחה מדי.

 

אחד הטריקים החשובים שיציל את הפסטה שאתם מבשלים מלהידבק

להשתמש בכמה שיותר מים. השתמשו בלא פחות מליטר מים לכל 100 ג' של פסטה יבשה והתוצאה תהיה מושלמת.

 

הסוד של בצק מושלם למאפי שמרים מתוקים מאד פשוט: משקל הקמח צריך להיות זהה למשקל הסוכר ומשקל הביצים – להתאים למשקל החמאה

q4.jpg©adme

 

כדי שפירה תפוחי אדמה יצליח להיות אוורירי

הוסיפו יחד עם חלב קורט של סודה לשתייה ולאחר מכן הקציפו את הפירה עם המזלג במשך 2-3 דקות.

 

יש מספר שיטות לקבל יותר מיץ מפירות הדר

להחזיק אותם במים חמים, לחמם במשך 15-20 שניות במיקרוגל או לגלגל על השולחן תוך כדי שאתם לוחצים עליהם.

 

כדי לגלות האם השמן העמוק חם מספיק, הכניסו פנימה שיפוד עץ. אם סביבו נוצרו בועות, השמן מוכן.

q5.jpg©adme

 

כדי שהאורז יצא טעים ואחד לאחד

נסו לבשל אותו במחבת ולפני שמוסיפים מים, פשוט טגנו אותו עם קצת שמן צמחי. כדי להוסיף לאורז ניחוח קל של שום, אפשר להוסיף למים שן שום אחת, אפילו לא מקולפת ולהוציא אותו בסוף הבישול ממש.

 

אף פעם אל תוסיפו שמן למים בו מתבשלת פסטה אם אתם רוצים להגיש אותה עם רוטב

זה יפריע לרוטב להיספג.

 

רוצים לחתוך עגבנייה כדי לשמור על המיץ שלה בפנים? חתכו אותה בדיוק לפי החריצים על פניה – שם עוברות המחיצות המפרידות שלה.

q6.jpg©adme

 

כולם יודעים שכדי לרדד בצק לעוגה, צריך לקמח את המשטח

אם מדובר במאפה מתוק, החליפו קמח בקצת קקאו. הוא לא ישפיע על טעם העוגה, אבל ישאיר ניחוח שוקולד קל.

 

כדי שהקציצות יצאו טעימות

חממו את הבצל בחמאה או שמן צמחי ורק לאחר מכן הוסיפו לבשר, זה לא רק יגרום לבצל להיות יותר ארומטי, אלא גם ישפר את הטעם הסופי של המנה.

 

לכל בשלן יש סוד ההכנה לסטייק המושלם, אבל כולם בטוחים בדבר אחד: המחבת צריך להיות מחומם עד שהוא לוהט ממש.

q7.jpg©adme

 

 

בחרו תמונה וגלו באיזו נקודה אתם נמצאים בחיים: